DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ


DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı esmer şeker
3 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya esansı
2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
1.5 tatlı kaşığı granül kahve
1 su bardağı damla çikolata veya küp şeklinde doğranmış bitter çikolata


Yapılışı :
Ayçiçeği yağı, esmer şeker ve toz şekeri bir kaba alıp orta ayarlı mikserle 30 saniye çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip 15 saniye daha çırpın. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyip yoğurun. Son olarak çikolatayı ve kahveyi ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan büyük bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye geniş aralıklı olarak dizin. Hamurların üzerini 4 santim çapında genişleyene kadar bir kaşığın tersiyle hafifçe bastırın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca hala yumuşak olan kurabiyeleri, soğuyana kadar bir tel ızgaranın üzerinde bekletin. Kurabiyeleriniz soğuyunca onları hava almayan bir kapta saklayın.
Damla çikolatalı kurabiye artık hazır, afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri