LAVANTALI BİSKÜVİ TARİFİ


LAVANTALI BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
250 gr oda ısısında yumuşatılmış tuzsuz tereyağı
1/3 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı esmer şeker
1 çorba kaşığı kuru lavanta çiçeği
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Bir tutam tuz
2 su bardağı un


Yapılışı :
Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri bir kapta mikserle bir kaç dakika çırpın. Lavanta çiçeği, vanilya esansı ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu azar azar ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 20 tanesini dizin. Bir çatalın arkasıyla hamurdan topların üzerine hafifçe bastırın.
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırının orta rafında 20-25 dakika, alt tarafı kızarana kadar pişirin. Kalan 20 tanesinide aynı şekilde pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra hava almayan bir kapta muhafaza edin.
Lavantalı bisküvi artık hazır, afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri