KUĞU KURABİYE TARİFİ


KUĞU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
4 su Bardağı un
300 gr. Margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
Karanfil
Hazır çilekli pasta kreması

Kreması için ;
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Yapılışı :
Margarin ile pudra şekeri yoğrulur. Bu karışıma sırasıyla un, yumurta, vanilya, kabartma tozu eklenip, karıştırılır. Hamur nemli bir bez altında yarım saat dinlendirilir. Dinlendirilen hamur merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılır. Tırtıklı bir kalıpla hamurdan yuvarlaklar kesilir. Kesilen yuvarlakların yarısı ortadan ikiye kesilir. (Kanatları oluşturmak için.) Kalan hamurlardan elde yuvarlanarak “S” şekli verilir. Karanfillerle göz yapılır.Hazırlanan kurabiyeler 170 derecede üzeri kızarmayacak şekilde pişirilir. Krema hazırlamak için önce toz şeker ve un bir tencerede hafifçe kavrulur. Bir kasede yumurta ve süt iyice çırpılıp, tencereye ilave edilir. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Son olarak vanilya ve limon kabuğu eklenip, ocak kapatılır. Kanat yapılacak hamurlar çilekli krema ile süslenir. Yuvarlak kurabiyelerin ortasına 1 tatlı kaşığı kremadan sürülür. Kanatlar ve kuğuların kafası yerleştirilir.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri