KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ


KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
2 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı un

Üzeri için :
Pudra şekeri

Hazırlanışı :
Şeker, yumurta, süt ve tereyağını iyice çırpın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ilave edip karıştırın.
Pürüzsüz kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru; 15 dakika buzdolabında bekletin.
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
Bir tabağın içerisine pudra şekerini yayın.
Hazırladığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye 2-3 cm aralıklarla dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp iyice soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri