FINDIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ


FINDIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri(tepeleme)
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı kavrulmuş fındık içi(ince dövülmüş)

Hazırlanışı;
1- Tereyağı ,sıvıyağ ve pudra şekerini parmak uçları ile karıştırın.
2- Nişasta, vanilya ve fındığı ekleyip yoğurun.
3- Ele yapışmayan fakat çok sert olmayan bir hamur elde edin.
4- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.Kurabiyelerin üzerini çatalla hafifçe bastırarak çizin.
5- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
6- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirin.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri