SULTAN LOKUMU TARİFİ
SULTAN LOKUMU TARİFİ
Malzemeler:
1 kg Süt
1 Su Bardağı şeker
1 paket Vanilya
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
2 Paket Hindistan Cevizi
1/2 Paket Kaymak
Yapılışı:
Derin bir kapta 1 Kg. süte 1 Su bardağı şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırınız.Bir tencerede 1 Su bardağı una, 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek çok az, hafifçe pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sütlü karışımı tencereye ekleyiniz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz.Bir fırın tepsisine 2 paket Hindistan cevizini iyice yayınız. Muhallebiyi üzerine dökünüz. Burada dikkat edilmesi gereken Hindistan cevizlerinin eşit miktarda tepsiye yayılmış olması ve tüm tepsiyi kaplamasıdır. Muhallebiyi tepsiye yayarken alttaki Hindistan cevizlerinin kalkmaması ve top top olmamasına özen gösterilmelidir.Tepsiyi dolaba koyarak soğumasını bekleyiniz. Yeterince soğuyunca muhallebi üzerine kaymak sürünüz. ( Kaymak yerine krem şanti kullanabilir yahut arzunuza göre kaymak ve krem şanti karışımı sürebilirsiniz).Daha sonra tepsinin bir uzun kenarından diğerine doğru düzgün şekilde muhallebiyi 3 e ayırınız ve her bir bölümü kendi içinde 1-2 cm eninde parçalara ayırıp o parçaları yuvarlayarak rulo yapınız.Bir servis tabağına bu ruloları dizerek üzerilerine ister çam fıstığı, ister ceviz ile sunabilirsiniz.Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder