MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
300 gram kadayıf
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı kırılmış ceviz
Kreması İçin :
1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet 200 ml krema
1 paket vanilya
Yapılışı :
Kadayıflar açıkta bırakılarak kurutulur ve el ile kırılır. Dilerseniz kuru kadayıfta kullanabilirsiniz daha çabuk kırılacaktır.Tavaya tereyeğ ve şekeri koyarak eritin ve üzerine kadayıfları ekleyerek iyice kızarana kadar kavurun.Biraz kızardıktan sonra cevizleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.Kreması için ise verilen malzemelerden vanilya ve krema haricindeki malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir.Muhallebi 15 dakika soğumaya bırakılır ve üzerine krema ile vanilya eklenerek mikser ile çırpılır.Borcamın tabanına kavrulan kadayıfların yarısı serilir ve üzerine muhallebi dökülür. Kalan kadayıflarla da muhallebinin üzeri kapatılır.Soğuması için dolaba kaldırılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder