İRMİKLİ VE FISTIKLI PASTA TARİFİ



İRMİKLİ VE FISTIKLI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
11 yemek kaşığı irmik
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
10~12 tane kakaolu bisküvi
3/4 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı


Yapılışı :

Süt, irmik, fıstık, şeker ve vanilyayı tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Baton kek kalıbının içine streç film serin. 3-4 bisküviyi kalıbın tabanına dizin. İrmikli karışımın yarısını kalıba dökün. üzerine tekrar bisküvi dizip kalan muhallebiyi ekleyin. Oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabına alarak 3-4 saat soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.İrmikli ve fıstıklı pasta artık hazır, afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri