PİŞMANİYELİ KOKOŞ PASTA TARİFİ



PİŞMANİYELİ KOKOŞ PASTA TARİFİ
 
Tabanı İçin Malzemeler :
3 paket eti yulaflı bisküvi
1 dolu yemek kasığı tereyağı
Üzeri için pişmaniye

1.Krema Katı İçin :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100gr tereyağı
1 paket vanilya

2.Krema Katı İçin :
250gr labne peyniri
1 kutu krema ( 200 ml)
Yarım su bardağı şeker


Yapılışı :
Birinci krema katı için gerekli malzemelerden vanilya hariç hepsini ocakta pişirin.Vanilyayı ekleyin.Arada karıştırarak soğutun.Tamamen soğuyunca mikserle 5-10 dakika çırpın.Bir kenarda bekletin.
Tabanı için: Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin. Tereyağını tir tavada eritip bisküvileri içine ekleyin.Kısık ateşte bisküvileri 3-4 dakika kavurun.Kelepçeli kalıba boşaltarak üzerini elinizle bastırarak düzeltin.Bisküvi tabanının üzerine muhallebi karışımını döküp dolapta 1 saat bekletin.İkinci krema için gerekli olan malzemeleri de mikserle iyice çırpın.Soğumuş olan muhallebinin üzerine yayın.Dolapta 2-3 saat bekletin (buraya kadar olan kısmı bir gün önceden hazırlayabilirsiniz).Servis etmeden önce kelepçeli kalıbı çözerek servis tabağına alın.Üzerine pişmaniyeleri ekleyerek hemen servis edin.Afiyet Olsun.
NOT: Pişmaniyeler hemen yumuşadığı için servis etmeden hemen önce üzerini süsleyin.Pastayı hazırlarken taban için hazırladığımız bisküvinin 2-3 yemek kaşığı kadar olanını ayırıp pastanın üzerine serip bisküvilerin üzerine pişmaniyeyi serpin..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri