MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF TARİFİ
Malzemeler :
Yarım kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin
Muhallebi İçin:
Yarım kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin
Muhallebi İçin:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek İçin:
6 adet ceviz
Yapılışı :
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Soğuması için tencereyi ocaktan alın. Muhallebi için süt, toz şeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin. Bir nescafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılınmış muhallebiden 1 kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin.
Yapılışı :
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Soğuması için tencereyi ocaktan alın. Muhallebi için süt, toz şeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin. Bir nescafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılınmış muhallebiden 1 kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder