MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF TARİFİ



MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF TARİFİ


Malzemeler :
Yarım kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin

Muhallebi İçin: 
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya

Şerbeti İçin: 
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Süslemek İçin: 
6 adet ceviz

Yapılışı :
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Soğuması için tencereyi ocaktan alın. Muhallebi için süt, toz şeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin. Bir nescafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılınmış muhallebiden 1 kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri