FISTIKLI KARAMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
3 kahve fincanı un
Yarım su bardağı şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kaynar su
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao
Ara Kreması İçin :
300ml krema (1 paket kremadan biraz fazla oluyor)
300gr bitter çikolata
Üzeri İçin :
1 kase kabuğu ayıklanmış kavrulmuş yer fıstığı
1 paket krema
3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı :
Fırın 170 dereceye getirilir.Yumurta,şeker,vanilya çırpılır ve diğer kek hamuru malzemeleri eklenerek çırpılmaya devam edilir.Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.Fırınlanır.Ara kremasını hazırlamak için bir sos tenceresinde 300ml krema kaynatılır içine çikolata eklenerek iyice erimesi sağlanır. Buzdolabına alınır.Sıcakken sıvı akışkan gelebilir ama soğuyunca katılaşıyor.Dolapta çok donmamasına dikkat edin.Üstü için bir teflon tavaya şeker alınır rengi koyulaşıncaya kadar ocakta bekletilir.Yakmamaya özen gösterelim.İçine krema eklenerek kaynamaya bırakalım.Şeker soğuk kremayla karışınca donabilir merak etmeyin eriyecek.İyice koyulaşana kadar kaynatın.İçine ayıkladığınız fıstıkları ekleyin ve ocağı söndürün.Keki iyice soğuttuktan sonra arasına çikolata kremasını sürün. Keki hiçbirşeyle ıslatmadım,arzu ederseniz neskafeli sulu bir karışım yaparak ıslatabilirsiniz. Buzdolabında pastayı bir gün bekletince zaten kendisi nemleniyor.Kekin diğer katını kremanın üzerine kapatın en üste fıstıklı karışımı dökün ve buzdolabına alın.Pastamızın buzdolabında beklerken kurumaması için üzerini kapatmayı unutmayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder