LİMONLU TART TARİFİ



LİMONLU TART TARİFİ


Tabanı İçin Malzemeler :
 1 su bardağı un
100g tereyağı( ya da margarin)
1/4 su bardağı pudra şekeri
2 limon kabuğu rendesi


Üzeri İçin:
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı limon suyu

Yapılışı :
İlk olarak tabanı hazırlayın. Oda sıcaklığında olan margarini, unu, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini derince bir kaba alarak hamuru hazırlayın. 20cm genişliğindeki kare ya da yuvarlak tepsinizi yağlayarak hamuru ince bir tabaka şeklinde tepsinin tabanını kaplayın. 175 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 15-20dk da oluyor. Ben biraz fazla pişirmişim daha erken alınabilir.Üzeri için yumurtaları iyice çırpın üzerine kalan malzemeleri ilave ederek harcı hazırlayın ve pişen tabanın üzerine dökün. Tekrar fırına sürün. Yaklaşık 16dk kadar fırında kalacak, bu sefer üzerinin çok kızarmasına izin vermeyin. üzeri çok sıvı olmayacak ama sert olmasın, çok pişirmeyin. Fırından fırına değişiklik gösterebilir o yüzden sık sık kontrol edin.
Fırından aldığınız tatlı soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri