KIRMIZI KEK TARİFİ



KIRMIZI KEK TARİFİ
 
Butter Milk İçin Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi

Kek İçin :
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ ya da 120 gr tereyağ
1,5 su bardağı kek unu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kırmızı jel gıda boyası
2 tatlı kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz

Krema İçin :
500 gr labne peyniri (suyunu süzün)
50 gr tereyağı
1 paket toz krem şanti
2 çay bardağı pudra şekeri

 Yapılışı :
İlk olarak oda sıcaklığındaki süte elma sirkesi ekleyerek bekletin. Fırınınızı 175 dereceye getirip, ısıtmaya başlayın. Kelepçeli kalıbınızın dibine yağlı kağıt döşeyin. Öncelikle şekerle yumurtaları iyice çırpın. Eritilip soğutulmuş tereyağı ya da sıvı yağla, butter milk ve sirkeyi ekletip biraz daha çırpın. Ayrı bir kapta elediğiniz unları, kakao ,vanilya ,gıda boyası,tuz ve karbonatı karıştırın; yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra yavaş yavaş bir kaşıkla, hava kabarcıklarını söndürmeden tekrar karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba hamuru boşaltın ve yaklaşık 45-50 dakika pişirin. İlk 40 dakika fırınınızın kapağını hiç açmayın. Kekiniz sönmesin. Kürdan batırarak, pişip pişmediğini kontrol edin (kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir).
İyice soğuttuktan sonra, kalıptan çıkarın. Kreması için bütün malzemeyi çırpın. 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra, iki ya da üç kata ayırdığımız kekin aralarına ve üzerine sürün. Üzerini, keki katlara ayırırken çıkardığınız kek parçalarını ufalayarak ya da değişik süs malzemeleriyle süsleyin.Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri