FIRINDA PEKMEZLİ KABAK TATLISI TARİFİ
FIRINDA PEKMEZLİ KABAK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
Dış kabukları ayıklanmış hali ile 1.5 kilo kabak
3 Su bardağı şeker
1/2 Su bardağı pekmez (1/2 su bardağı su ile incelttim)
Yapılışı :
Kabakları kalın dilimler halinde tencereye alın.Üzerine şekeri ekleyerek ocağı yakın.Pekmezli suyu yavaş yavaş ekleyin.Tencereye yapışmaması ve her iki tarafının da orantılı pişmesi için ters düz yaparak yaklaşık 30 dakika pişirin.Fırının ızgara kısmını açarak yüksek sıcaklıkta ısıtın.Kabak tatlısını ve sosunu borcama alarak 5 dakika kadar fırınlayın. ( kalan sosun fazlasını bir dahaki sefere kullanmak üzere dolapta muhafaza edebilirsiniz.Kabak Tatlısını soğumaya başlarken kaymak ile servis edebilirsiniz.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder