MOZAİK PASTA TARİFİ
Malzemeler:
3 Paket Pötibör yada Burçak Bisküvi
125 Gr. Margarin (Yarım Paket) ( ben kullanmıyorum )
1 Su Bardağı Süt
4 Yemek Kaşığı Kakao
150 gr. bitter çikolata-2 paket kadar
İsteğe göre ceviz yada fındık
Yapılışı:
Teflon bir tencere yada sosluk içinde margarini eritin, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatın. Kaynayan süte ince ince kırdığınız yada kıydığınız çikolataları ekleyin ve ocaktan alın.Çikolatalar yumuşayınca biraz daha karıştırarak ılınmaya bırakın. Ara sıra karıştırarak çikolatanın hafiften yoğunlaşmasını sağlayın.Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve çikolatalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın.Varsa kalıbınıza yoksa mutfak tezgahınıza streç filmi serin ve bisküvili karışımınızı streçin üzerine dökün.Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurucunuza yerleştirin.1-2 saat dinlendirdikten sonra çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder