MEYVELİ MUHALLEBİLİ KREP TARİFİ
Krep İçin Malzemeler :
1 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Sıvıyağ
Muhallebisi İçin :
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
İçi İçin Malzemeler :
6 adet muz
İri çekilmiş Antep fıstığı veya fındık
Üzeri İçin Malzemeler :
Antep fıstığı
Yapılışı :
İşe muhallebiyi hazırlayarak başlayalım. Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı karıştırıp ateşin üzerine alıyoruz. İyice karıştırın ki topak topak olması. Diğer yandan krep için hazırlıklara başlayalım.Süt,yumurta, un ve bir tutam tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Krep tavamızı ya da büyük bir teflon tavayı çok hafif yağlayıp krepleri pişirmeye başlıyoruz. Pişen krepleri kenara alıp içine muhallebi yayıyoruz. Muhallebinin üzerine Antep fıstığı veya fındık ekleyip muzu krepe ekleyerek dürüyoruz ve dürüm hali aşmasını sağlıyoruz. Son olarak üzerini süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder