MEYVELİ MUHALLEBİLİ KREP TARİFİ


 
MEYVELİ MUHALLEBİLİ KREP TARİFİ
 
 
Krep İçin Malzemeler :
1 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Sıvıyağ

Muhallebisi İçin :
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya

İçi İçin Malzemeler :

6 adet muz
İri çekilmiş Antep fıstığı veya fındık

Üzeri İçin Malzemeler :
Antep fıstığı

Yapılışı :
İşe muhallebiyi hazırlayarak başlayalım. Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı karıştırıp ateşin üzerine alıyoruz. İyice karıştırın ki topak topak olması. Diğer yandan krep için hazırlıklara başlayalım.Süt,yumurta, un ve bir tutam tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Krep tavamızı ya da büyük bir teflon tavayı çok hafif yağlayıp krepleri pişirmeye başlıyoruz. Pişen krepleri kenara alıp içine muhallebi yayıyoruz. Muhallebinin üzerine Antep fıstığı veya fındık ekleyip muzu krepe ekleyerek dürüyoruz ve dürüm hali aşmasını sağlıyoruz. Son olarak üzerini süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri