KABAK TATLISI TARİFİ
KABAK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
Temizlenmiş 2 kg balkabağı
3 su bardağı şeker
4 avuç ceviz
4 çorba kaşığı kahverengi şeker
140 gr krema
1/2 adet muskat
4-5 dal taze nane
5-6 adet karanfil
Yapılışı :
2 kg. temizlenmiş balkabağının yeşil taraflarını iyice temizleyerek, dilim dilim doğrayın ve yayvan bir tencereye yerleştirin. 3 bardak şekeri, tencereye değmeyecek şekilde kabakların üzerine dökün. Bu dizme şekli çok önemli çünkü tencerenin altı yanınca daha kabak suyunu bırakmış olmadığından şekerler yanıp, karamelize olmaya başlar. Kabaklar suyunu bırakmaya başlayacak ve ardından üzerindeki şeker de eriyip bu suya karışacak.Balkabaklarını ocakta orta ateşte, önce tencerenin kapağı yarım kapalı sonra tamamen açık şekilde pişirin. Suyuna 5-6 karanfil atın. Karanfillerin tepesindeki top gibi kısımları kırıp, tencerenin içerisine ufalayabilirsiniz. Bu şekilde yarım saat pişmiş olan kabağınız iyice yumuşamış olacak. Bunu anlamanın bir diğer yolu da kabağın suyunu çekmiş olması. İşiniz henüz bitmedi. Sürprizli bölüm şimdi başlıyor. Süsleme için ceviz krokanlar yapacağız. 4 çorba kaşığı kahverengi şekeri bir tavada 2 çorba kaşığı su ile karıştırın iyice ve sonra da ocağın altını kısık ateşte yakın. Şeker suda iyice eriyince de içine kabaca kırdığınız 4 avuç cevizi atın. Ceviz krokanları yağlı kağıt üzerine serin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pırıl pırıl parlayan cevizleri birbirlerinden ayırmak için gelişigüzel bir şekilde kırın.Kabakların tüm parçalarını çukur bir kapta çatal ile ezin. Arada bazı sert parçacıklar kalması problem olmayacaktır.
Sonra bunları yuvarlak ya da kare kelepçeli kek kalıbına pürüzsüz olacak şekilde yerleştirin. Püre kabağınızın üzerine de ceviz krokanlarınızı baraj veya havuz yapacak şekilde yerleştirin. Nasıl bir şekilde vermek istediğiniz sizin hayal gücünüze kalmış. En sonunda da iyice çalkaladığınız 140 gr kremayı bu barajların içinde kalacak şekilde dökün. Üzerine ½ adet muskatı rendeleyin ve zevkinize göre eserinizin üzerine taze nane de serpin. Ne kadar yakışacağına şaşıracaksınız!
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder