PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ
PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
2 adet portakal
4 ila dört buçuk su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı :
Portakalların kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Unu düz bir zemine eleyip, ortasını havuz gibi açın. Portakal kabuğu, portakal suyu, tozşeker, yumurta sarısı, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyip yoğurun. Damla çikolatayı ilave edip yeniden yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder