PRENSES PASTASI TARİFİ


PRENSES PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
100 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

Krema İçin :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tane limonun suyu
350 gram çilek
1 paket tart jölesi
2 çorba kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
50 gram beyaz çikolata

Yapılışı :
Pudra şekeri, margarin, limon kabuğu rendesi,su vanilya, kabartma tozu ve un karıştırılarak mikser ile 2-3 dakika çırpılır.Hazırlanan hamurun 2/3′sini 28 santim çapındaki yağlanmış kalıbın zeminine ıslatılmış kaşık ile yayılır.Hamurun üzeri çatal ile bir çok yerinde delinir.Kenarlık yapımı için kalan hamur 1 çorba kaşığı un ile tekrar yoğrulup kalıbın yanlarına eşit olarak 1,5 -2 santim yüksekliğinde yapıştırılır ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-25 dakika pişirilir.Krema malzemeleri ile krema hazırlandıktan sonra pişen kesin üzeri kaplanarak servis edilir.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri