TİRAMİSU TARİFİ
Malzemeler :
1 tane kakaolu pasta keki
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
200 gr labne
Islatmak İçin:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
1,5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı :
Tüm krema malzemelerini tencerenin içinde karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp 200 gr labne peynirini içine atıp, krema soğuyuncaya kadar ara ara mikserle çırpın.
Kekin iki tarafınıda, süt, nescafe, şeker karışımıyla ıslatın. Soğumuş olan kremanın yarısını pasta kekinin arasına yayın. Geri kalan kremayla keki komple kaplayın ve üzerine çay süzgeci yardımıyla toz kakao gezdirin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Hatta 1 gece buzdolabında beklerse çok daha lezzetli oluyor.
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
200 gr labne
Islatmak İçin:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
1,5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı :
Tüm krema malzemelerini tencerenin içinde karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp 200 gr labne peynirini içine atıp, krema soğuyuncaya kadar ara ara mikserle çırpın.
Kekin iki tarafınıda, süt, nescafe, şeker karışımıyla ıslatın. Soğumuş olan kremanın yarısını pasta kekinin arasına yayın. Geri kalan kremayla keki komple kaplayın ve üzerine çay süzgeci yardımıyla toz kakao gezdirin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Hatta 1 gece buzdolabında beklerse çok daha lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder