EV USULÜ CEVİZLİ TAHİN HELVASI TARİFİ



EV USULÜ CEVİZLİ TAHİN HELVASI TARİFİ

Malzemeler :
2 kg. küncü( kabuklu susam)
500 gr. ceviz içi

Yapılışı :
Küncüyü yıkayarak toprağından arındırın. İnce bir elekten yeniden geçirin. Taşı vs. varsa kontrol ederek ayıklayın.
Küncüyü kuruduktan sonra, tavada veya bizim yaptığımız gibi bir sac da kavurun. Kavururken, elinize bir kaç tane alıp ezin. Kabukları kolay ayrılıyorsa, kavrulma işlemi tamamlanmış demektir.
Ceviz içi ve kavrulmuş küncüyü tercihen kıyma makinasından, yoksa robottan, yağı çıkana kadar çekin. Biz dört kez makinadan çektik.
Eğer pekmezle yemeyi sevmiyorsanız, malzemeleri makinadan çekerken içine toz şeker ekleyin. Tadını kontrol ederek şeker miktarını ayarlayın.
Helvayı ağzı kapaklı saklama kaplarına sıkıca bastırarak yerleştirin.
Yiyeceğiniz zaman tabağa 2 kaşık helvadan koyup, üzerine bal veya pekmez gezdirin.
Doğal helvamız aylar boyunca bozulmadan kalabilir. Afiyet şifa olsun


NOT: Şeker veya pekmez karıştırılmamış haliyle bu helva, içli köftelere ve kömbe tarzı böreklere de konuluyor. Ve tadı gerçekten çok nefis oluyor.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri