ÇİKOLATALI ÇAM AĞACI PASTASI TARİFİ
ÇİKOLATALI ÇAM AĞACI PASTASI TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kahveli likör
Ganaj kreması için:
1 kutu (200 ml) krema
3 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Süslemek için:
Antep fıstığı
Yapılışı :
Kek için yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Sıvıyağ ilave edin ve tekrar çırpın. Elenmiş un, nişasta ve kabartma tozunu kattıktan sonra yağlanmış unlanmış çam ağacı şeklindeki kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Keki ıslatmak için su, toz şeker ve likörü bir kapta karıştırıp, üzerine gezdirin. Ganaj kreması için kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolatayı ilave edin, karıştırarak eritin. Krema ılınınca kekin üzerini kaplayın. Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder