KEDİDİLİ KALP ŞARLOT TARİFİ
KEDİDİLİ KALP ŞARLOT TARİFİ
Malzemeler :
10 adet kedidili bisküvisi
2 çorba kaşığı limon suyu
4 adet muz
3 çorba kaşığı toz eker
1 paket muz jölesi
1 su bardağı sıcak su
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
Süslemek için:
2 çorba kaşığı kakao
2 adet çilek
1 dal nane
Yapılışı :
Limon suyu ile muzları ezin. Üzerine 3 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın ve kenara alın. 1 su bardağı kaynar su ile muz jölesini hazırlayıp ezilmiş muzlara ilave edin. 1 paket krem şantiyi sütle çırpın. Sütle çırpılmış krem şanti ve 2 çorba kaşığı kakaoyu da karışıma ekleyin. Kedidili bisküvilerini arkalı önlü suda ıslatın ve kırmadan harca katın. İstediğiniz bir kalıba bu harcı döküp derin dondurucuda 1-2 saat bekletin. Kalıbı bir tabağa ters çevirin. Üzerine kakao serpin. Çilekleri ince ince dilimleyip çiçek şeklinde tatlının üzerine yerleştirin. Nane sapı ile çiçeğin yapraklarını oluşturup servis yapın.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder