LİMONLU VE MASCARPONE PEYNİR KAPLAMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ
LİMONLU VE MASCARPONE PEYNİR KAPLAMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ
Havuçlu Kek Malzemeleri :
• 285 gr. yumuşatılmış tereyağı
• 285 gr. açık esmer yumuşak şeker
• 4 büyük, ayrılmış yumurta
• 1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
• 175 gr. elenenmiş, kendiliğinden kabaran un
• 1 çay kaşığı kabartma tuzu
• 120 gr. öğütülmüş badem
• 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
• 250 gr. soyulmuş ve ince dilimlenmiş havuç
Limonlu ve Mascarpone Peynirli Üst Malzemeleri
• 115 gr. mascarpone peyniri
• 225 gr. yumuşak krem peynir
• 85 gr. elenmiş pudraşekeri
• 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yapılışı :
1. Fırını 180°C'ye kadar ısıtın.
2. Kek için havuçları, doğrama bıçağını kullanarak Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında doğrayın. Havuçları bir kenara koyun ve aksesuarı tekrar kullanmaya hazır şekilde çalkalayın.
3. Tereyağı ve şekeri doğrayıcı kabında soluk bir renk elde edinceye kadar krema yapın ve peyderpey yumurta sarısı, portakal suyu ve kabuğunu ekleyin.
4. Elenmiş unu, kabartma tozunu, öğütülmüş bademleri ve tarçını bu karışıma yavaşça karıştırarak ekleyin, ardından havuçları katın.
5. Yumurta aklarını koyulaşana dek bir kapta çırpın, ardından yumurta sarısı ve un karışımına ekleyin. Bunları bir kalıba aktarıp, altın rengine gelene ve kabarana kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirin.
6. Karışımı kalıbın içinde 10 dakika soğumaya bırakın ve sonra kalıptan çıkarıp en az 1 saat soğumaya bırakın.
7. Kekiniz soğuduğunda, tüm malzemeleri birbirine karıştırıp pasta kremasını hazırlayın ve kekin üstüne sürün.
Etiketler:
Kek
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder