HAŞHAŞLI ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ


HAŞHAŞLI ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
15 adet çilek

Haşhaşlı taban için:
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un


Çikolata sos için:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
200 gram krema


Yapılışı :
Taban için toz 
şeker ve yumurtaları çırpın. Sıvıyağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, haşhaş ve irmik ilave edip kaşıkla karıştırın. Un ekleyip, koyu olmayacak bir kıvam elde edin. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca dilediğiniz şekilde bir kalıpla kesin. Üzerine dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Karışımı çileklerin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri