HURMALI TURTA TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvıyağ
1 fincan şeker
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Macun için malzemeler :
500 gram hurma
Su
Yapılışı :
Macuna ceviz içini ve tarçını ekleyip, karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyip, kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurun. Merdane ile açıp, yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kenarları keserek ince şeritler yapın. Hamurun üstü kürdanla yer yer delip, üzerine macunu yerleştirin. İnce şeritleri baklava dilimi şeklinde üstüne koyun ve üzerine yağ sürün. Orta sıcaklıktaki fırında pişirin.
Macunun Yapılışı :
Hurma sert ise, suda birkaç saat bekletin. Bıçakla boydan boya keserek, çekirdeklerini çıkarın. Teflon tavaya yan yana dizip üstünü örtecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tahta bir spatulayla ezerek macun haline getirin.
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvıyağ
1 fincan şeker
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Macun için malzemeler :
500 gram hurma
Su
Yapılışı :
Macuna ceviz içini ve tarçını ekleyip, karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyip, kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurun. Merdane ile açıp, yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kenarları keserek ince şeritler yapın. Hamurun üstü kürdanla yer yer delip, üzerine macunu yerleştirin. İnce şeritleri baklava dilimi şeklinde üstüne koyun ve üzerine yağ sürün. Orta sıcaklıktaki fırında pişirin.
Macunun Yapılışı :
Hurma sert ise, suda birkaç saat bekletin. Bıçakla boydan boya keserek, çekirdeklerini çıkarın. Teflon tavaya yan yana dizip üstünü örtecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tahta bir spatulayla ezerek macun haline getirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder