BROWNİE CHEESECAKE TARİFİ
BROWNİE CHEESECAKE TARİFİ
Brownie alt tabanı için Malzemeler :
2 paket (80’er gramlık) eritilmiş bitter çikolata
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
Yarım paket vanilya
1 su bardağından 1 parmak eksik un
Cheesecake için Malzemeler :
1 kutu (200 gram) labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı krema
2 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı vanilya
Kenarları için:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Üzeri için:
Çikolata sos ve çilek
Yapılışı :
1 Brownie alt tabanı için derin bir kapta sıvıyağ ve toz şekeri mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Daha sonra un ve vanilyayı katıp, 1-2 dakika daha çırptıktan sonra eritilmiş çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Bu karışımı küçük boy yuvarlak kek kalıplarına boşaltın ve derin dondurucuda yarım saat bekletin.
2 Diğer taraftan cheesecake için labne peyniri ve toz şekeri mikserle çırpın. Karışım pürüzsüz bir hale gelince yumurtaları teker teker ilave edip, bir yandan da çırparak karışıma yedirin. Krema, un ve vanilyayı da ekleyip, tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın.
3 Derin dondurucudan aldığınız alt tabanın üzerine labne peynirli karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 130 dereceye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. Piştikten sonra 5 dakika fırının içinde bekletin. Fırından alıp, soğutun ve kalıptan çıkarın.
4 Elinizle kırdığınız küçük çikolata parçalarıyla cheesecake'nin kenarlarını süsleyin. Üzerine çikolata sos gezdirip, çilekle süsleyin.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Kek
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder