FRAMBUAZLI BÖĞÜRTLENLİ PASTACIKLAR TARİFİ
FRAMBUAZLI BÖĞÜRTLENLİ PASTACIKLAR TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yumurta
4 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
5 çay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Krema için :
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için :
1 çay bardağı şekerli süt
Üzeri için :
1 su bardağı hindistan cevizi
Ara malzemesi için :
1 su bardağı frambuaz ve böğürtlen
Yapılışı :
Pandispanya için yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Büyük bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 C fırında 45-50 dakika pişirin. Krema için, bir tencerede süt, un ve toz şekeri karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Margarin ile kabartma tozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Pişen kekten eşit kare dilimler çıkarıp, enlemesine ikiye kesin. Iki yüzünü de şekerli süt ile ıslatın. Taban olacak kekin üzerine krema sürün. Frambuaz ve böğürtlenleri dizip üzerine krema yayın. İkinci kat kek ile üzerini kapatıp hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın. İçerisine dilediğiniz mevsim meyvelerini kullanarak, farklı tatlar yaratabilirsiniz.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder