MİLFÖY HAMURUNDAN PASTA TARİFİ
Malzemeler :
10 adet milföy hamuru
Krema için:
10 adet milföy hamuru
Krema için:
Üç buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
8 çorba kaşığı toz şeker
100 gram tereyağı
Üzeri için:
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
8 çorba kaşığı toz şeker
100 gram tereyağı
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Milföyleri ayrı ayrı ortadan ikiye kesip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Krema için 1 çay bardağı süt, nişasta, un ve vanilyayı mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir yerde kalan süt ve tozşekeri kısık ateşte, tozşeker eriyene dek pişirip, içine mikserden geçirdiğiniz karışımı ekleyin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını mikserle çırpıp, üzerine soğuyan kremayı ekleyin. Kabaran milföyleri enlemesine ikiye ayırıp aralarına krema sürün. Pudraşekeri serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Yapılışı :
Milföyleri ayrı ayrı ortadan ikiye kesip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Krema için 1 çay bardağı süt, nişasta, un ve vanilyayı mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir yerde kalan süt ve tozşekeri kısık ateşte, tozşeker eriyene dek pişirip, içine mikserden geçirdiğiniz karışımı ekleyin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını mikserle çırpıp, üzerine soğuyan kremayı ekleyin. Kabaran milföyleri enlemesine ikiye ayırıp aralarına krema sürün. Pudraşekeri serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder