PÜRELİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
6 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı fındık
2 adet Trabzon hurması (çok olgunlaşmış olmalı)
1 paket toz kremşanti
2 su bardağı un
6 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı fındık
2 adet Trabzon hurması (çok olgunlaşmış olmalı)
1 paket toz kremşanti
Kalıbı yağlamak için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı :
1. Fırını 180 derecede ısıtın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları metal ve yuvarlak dipli bir kapta tozşekerle beraber çırpın. Çırpma işlemi esnasında köpük köpük olduğunda üzerine azar azar unu eleyerek çırpma işlemine devam edin. Son olarak büyük parçalar halinde dövülmüş fındığı ekleyin.
2.20-23 cm ebatındaki kelepçeli bir kalıbı tereyağı ile yağlayın ve hamuru dökün. Önceden ısıttığınız fırında pişirin. Piştiğinde 5 dakika kadar kalıpta soğuttuktan sonra çıkartın ve soğumasını bekleyin.
3.Trabzon hurmalarını robotta püre haline getirdikten sonra toz krem şantiyi ekleyin ve krema kıvamına gelene dek karıştırın. Kıvama geldiğinde 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
4.Soğuyan keki enlemesine 2 eşit parçaya kesin. Alt katına kremanın bir kısmını sürdükten sonra kekin üst kısmını kapatın. Kekin tamamına kremanın kalan yarısı ile kaplayın.
5.Arzu ederseniz pastayı beyaz krema ve hurma dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Aşçının notu: Pasta hamurunun tam olarak piştiğini anlamak için renginin hafif altın sarısı olmasını bekleyin. Rengini aldığında kürdanla kontrol edebilirsiniz.
1. Fırını 180 derecede ısıtın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları metal ve yuvarlak dipli bir kapta tozşekerle beraber çırpın. Çırpma işlemi esnasında köpük köpük olduğunda üzerine azar azar unu eleyerek çırpma işlemine devam edin. Son olarak büyük parçalar halinde dövülmüş fındığı ekleyin.
2.20-23 cm ebatındaki kelepçeli bir kalıbı tereyağı ile yağlayın ve hamuru dökün. Önceden ısıttığınız fırında pişirin. Piştiğinde 5 dakika kadar kalıpta soğuttuktan sonra çıkartın ve soğumasını bekleyin.
3.Trabzon hurmalarını robotta püre haline getirdikten sonra toz krem şantiyi ekleyin ve krema kıvamına gelene dek karıştırın. Kıvama geldiğinde 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
4.Soğuyan keki enlemesine 2 eşit parçaya kesin. Alt katına kremanın bir kısmını sürdükten sonra kekin üst kısmını kapatın. Kekin tamamına kremanın kalan yarısı ile kaplayın.
5.Arzu ederseniz pastayı beyaz krema ve hurma dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Aşçının notu: Pasta hamurunun tam olarak piştiğini anlamak için renginin hafif altın sarısı olmasını bekleyin. Rengini aldığında kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder