KESTANELİ ZEBRA RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
½ kahve fincanı ılık su
½ kabartma tozu
Kreması için:
2 su bardağı süt
1/2 subardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket şanti
Üzeri için:
1 paket şanti
1 çay bardağı süt
Süsü için:
15 yaprak çikolata
15 tane kestane
Yapılışı :
Yumurtalar,şekerle beş dakika mikser yardımıyla çırpılır.Un,kabartma tozu,s
Tencerede iki bardak sütü yarım bardak şekerle kaynatalım. Ayrı bir kasede yumurta, iki kaşık un bir miktar sütle çırpılır boza kıvamına getirilir. Kaynama başlayan şekerli süte yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak yumurtalı karışımı ilave edelim. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişen kremaya vanilya ekleyerek mikserle biraz çırpalım. Ilınınca bir paket şanti ekleyip mikserle çırpalım.
Bir paket şantiyi sütle çırparak üzerini kaplamak için hazırlayalım.
Kestanelerin kabuklarını soyalım, bir bardak suda haşlayarak iç kabuklarını da soyalım. Bir su bardağı su, üç yemek kaşığı şekerle kısık ateşte yumuşayıncaya kadar bekleyelim. Yumuşayan kestaneleri soğumaya bırakalım.
Rulo pandispanyamızı açalım, kağıdından ayıralım. Bir bardak limonata (süt, portakal suyu, gazoz olabilir) ile pandispanyanın her kısmına gelecek şekilde ıslayalım. Kremayı güzelce incecik serelim. Biraz şekerli suyla haşlanmış kestaneleri parça parça bölelim, beş yaprak çikolatayı da parçalayalım kremanın üzerine serpeleyelim ve rulo yaparak pastamızı buzdolabında üç saat bekletelim. Dinlenen pastanın dışını şantiyle kaplayalım. Benmari usulüyle erittiğimiz çikolata ile şantinin üzerine zebra şekli verelim. Kalan çikolataya bütün kestaneleri bulayalım soğukta donmasını bekleyelim ve pastanın üzerine sırayla dizelim. Pastamız bir gün dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder