KAYISILI KALP PASTA TARİFİ
KAYISILI KALP PASTA TARİFİ
Malzemeler
100 gram margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 tutam tuz,
2 adet yumurta
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Bir buçuk su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
750 gram kayısı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki margarini, toz şeker ve tuzu, mikserle şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları karışıma tek tek yedirin. Limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın kabına yayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Hamurun üzerini kayısı dilimleri ile kaplayın. Üzerine toz şekeri ve dövülmüş fındığı serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder