ALMAN PASTASI TARİFİ
ALMAN PASTASI TARİFİ
Malzemeleri :
5 su bardağı un
10 gr kuru maya
2 yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Kreması için :
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin :
150 gr bitter çikolata
3/4 çay bardağı krema
İnce çekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı :
İlk olarak yapmamız gereken şey kekimizi hazırlamak bunun için un, şeker ve tuz birlikte karıştırılır ve orta kısmı açılır. İçerisine yoğurt, su, süt, maya, yumurta, yumuşak tereyağ eklenir ve yoğurma işlemi başlar. Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurların üzerine hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Krema için, bir kabın içine yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilya ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Arada sırada karıştırıp soğumaya bırakın. Krema sıkma torbası yardımı ile. Hazırladığımız kekleri enlemesine ortadan kesip kremayı içlerine sıkın.
Krema ve çikolatayı birlikte eritin. Keklerin üst kapaklarını tel ızgara üzerine dizin. Sosu üzerilerine gezdirip fıstık serpiştirin ve soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatıp servis yapın.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder