ÇİKOLATALI DONUTS TARİFİ
Malzemeler:
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
3.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
80 gram bitter çikolata
80 gram beyaz çikolata
80 gram çilekli çikolata
200 ml. likit krema
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı :
Süt ve toz şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın. Mayayı ilave edip eritin. Unu bir diğer kaba eleyin. Yumurta, sıvı yağ ve sütlü karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru top haline getirip üzerini kapatın. Ilık bir ortamda 20 dakika bekletin. İri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Avucunuzun içiyle hafifçe bastırın. Ortasına 3 santim çapında bir delik açın.Yağı kızdırın. Donutları kızgın yağa atın ve her iki yüzü de kızarana kadar pişirin. Yağını süzün ve soğumaya bırakın. Likit kremayı üçe bölün. Her çikolatayı kremayla karıştırarak benmari usulü eritip donutların üzerine yayıp servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder