ELMALI İRMİK PASTASI TARİFİ
ELMALI İRMİK PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
14 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt
İçi için:
3 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
7 adet kakaolu petibör bisküvi
Üzerine:
Kıyılmış fındık
Yapılışı :
İçi için elmaları rendeleyip yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine tarçın ekleyip, suyunu yarı yarıya çekinceye kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra içine kırılmış bisküvi ilave edin. Toz şeker, irmik ve sütü bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa oturtup, koyulaşana kadar pişirin. Muhallebinin yarısını çok büyük olmayan ıslatılmış kare ya da dikdörtgen cam bir kaba dökün. Elmalı harcı muhallebinin üzerine dökün. Muhallebinin kalan yarısını da kaba aktarın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Daha sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Dilimleyin ve fındıkla süsleyerek servis edin.
Etiketler:
irmikli Tatlı Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder