MUZLU RULO PASTA TARİFİ
MUZLU RULO PASTA TARİFİ
Kek için:
1 ½ Çay Bardağı Un (75g)
½ Çay Bardağı Mısır Nişastası (25g)
1 Paket Hamur Kabartma Tozu
½ Çay Bardağı Süt (50ml)
3 Yumurta
1 ½ Çay Bardağı Toz Şeker (135g)
1 Paket Şekerli Vanilin
2 Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
Krema için:
1 Paket Muzlu Puding
½ Su Bardağı Süt (500ml)
½ Çay Bardağı Fındık Kırığı (25g)
2-3 Adet Muz Bir Kase Orman Meyvesi
Üzeri için (isteğe bağlı):
2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (10g)
Yapılışı :
1. Fırınınızı önceden 180°C'ye ayarlayıp ısıtın.
2. Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpüklenene kadar çırpın.
3. Üzerine süt, un, Mısır Nişastası Hamur Kabartma Tozu, Şekerli Vanilin ve portakal kabuğunu ekleyin 3-4 dakika daha homojen şekilde karışana kadar çırpın.
4. Karışımı pişirime kağıdı serili, 32×40 cm boyutlarındaki fırın tepsisine dökün ve spatula yardımıyla yayın.
5. Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
6. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika soğumaya bırakın.
7. Kek ılındığında pişirme kağıdı ile beraber rulo haline getirin ve üzerini nemli bir bez ile kapatıp en az yarım saat bekletin.
8. Muzlu Pudingi, süt ile birlikte paketteki tarife uygun olarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
9. Rulo yaptığınız keki açın ve üzerine soğuyan pudingi dökerek yayın, fındık kırığını ve orman meyvelerini serpiştirin.
10.Muzları soyun, hazırlanan kekin bir kenarına uç uca dizin ve keki pişirme kağıdından ayırarak yuvarlayıp rulo haline getirin.
11. Kurumaması için dışından yeniden pişirme kağıdı ile sarın ve buzdolabında 3-4 saat soğutun.
12. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek soğuk servis edin.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder