ZERDEÇALLI PEKMEZLİ KEK TARİFİ
Pekmezli Kek Hamuru Malzemeleri :
3 yumurta
2 su bardağı şeker ( ben bir buçuk kullanmıştım )
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tepeleme zerdeçal ( fazlası kekin kokusunu değiştirir )
1 türk kahve fincanı keçiboynuzu pekmezi ( benimki çok koyu olanlardan nival marka)
1 tatlı kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
2 buçuk su bardağı un (bardak ölçüsüne göre değişebileceği için birkaç yemek
kaşığı eksiltilebilir veya artırılabilir)
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Yağı ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir.Kakao hariç Kalan tüm kuru malzemeleride elenerek karışıma eklenir ve yavaş yavaş çırpılır.Eğer rengini daka koyu istiyorsanız zerdaçal mikatarını biraz daha arttırabilirsiniz.Karışımd
Yağlanmış kek kalıbımıza karışımın yarısını döküp,üzerine pekmezli,kakaolu karışımı dökyoruz.En son yine kalan karışımıda döküp önceden ısınmış 180 derecede içine batırdığımız temiz çıkna kadar pişiriyoruz.
Üzerine hazır bitter çikolata sos yaptık.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder