MEYVELİ PASTA TARİFİ
MEYVELİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin:
1 paket hazır vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Üzeri İçin :
Muz, kivi, şeftali
1/2 paket tart jölesi
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
renkli pasta süsü
Yapılışı :
Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrı kaplara ayırın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpılır. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir:) Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpıyoruz. Daha sonra unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın. En son diğer kapta çırptığınız yumurta beyazlarını ekliyoruz. Dikkatlice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Pudingi arkasındaki tarife göre hazırlayın. Soğuduktan sonra toz halindeki krem şantiyi ekleyip çırpın. Pastanın hazırlanışı: soğuyan pandispanyayı boydan 3 eşit parçaya bölün. ilk parçayı servis tabağına alıp, süt ile ıslayın. kremanın yarısını sürüp, dilimlenmiş muz parçalarını dizin. İkinci parçayı üzerine koyup, sütle ıslatın. Kalan kremayı döküp sürün. Üçüncü parçayı üzerine koyun. 1 bardak süt ile hazırladığınız krem şanti ile üzerini kaplayın. Yanlarına renkli pasta süsü serpin. Üzerine dilimlenmiş meyveleri sırası ile dizin. Hazırladığınız tart jölesini dökün.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder