PASTA CANAVARI TARİFİ


PASTA CANAVARI TARİFİ


Keki İçin Malzemeler:

-5 Adet yumurta
-1 Su bardağı toz şeker
-1 Su bardağı süt
-2 Su bardağı un
-1 Çay bardağı sıvıyağ
-1 Paket kabartma tozu

Kreması İçin:
-2 Su bardağı süt
-1 Adet yumurta
-3 Yemek kaşığı un
-2 Yemek kaşığı toz şeker
-1 Yemek kaşığı margarine
-2 Yemek kaşığı kakao
-1 Paket vanilya

Süsleme İçin:
-1 yemek kaşığı süsleme şekeri
-50 gr bitter çikolata
-Bonibon

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Daha sonra un, sıvıyağ, süt ve kabartma tozunu da ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluşturun. Hamuru küçük yağlanmış kek kâğıtlarına azar azar koyarak önceden 170 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
Kek pişerken margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyup pişiriyoruz. Piştikten sonra margarini ve vanilyayı da koyup karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Pişen kekleri alıp ortadan ikiye bölüyoruz ve arasına kremayı koyuyoruz daha sonra üzerine ılık su kabının üstünde eritilmiş çikolatayı sürüp süslemesini yapıyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri