İKİ RENKLİ KATMER TATLISI TARİFİ
İKİ RENKLİ KATMER TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
Yarim su bardagi süt
2 tane yumurta
3 corba kasigi seker
Yarim su bardagi Tereyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklasik 4 su bardagi un
KAKAOLU HAMURU ICIN :
2 yemek kasigi kakao
ARASINA :
80 gr.hindistan cevizi
SERBETI ICIN :
500ml su
500 gram seker
1 -2 damla limon suyu
NOT :ŞERBETİ HAZIRLAYIP SOĞUTUNUZ
Hazirlanisi:
Kakao haric tüm malzemeler ile kulak
memesi yumusakliginda bir hamur hazirlayin
Hamuru 4 esit parcaya bölün
Hamurun ikisine kakaoyu ekleyip yogurun
Beyaz hamurdan orta kalinlikta acin
Ayri bir yerde kakaolu hamurdan da acip
beyaz hamurun üzerine yerlestirin
Hamuru ücgen seklide kesin kalin kenarina
hindistan cevizi koyup resimdeki gibi katlayin
Yagli kagit serdiginiz tepsiye dizin 180 derecede
hafif kizarana kadar pisirin
Firindan cikardiginiz tatlilari soguk serbetle bulusturun
Tatliyi arada sirada ters düz edin serbeti iyi ceksin
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder