FRAMBUAZLI BROWNİE PASTA TARİFİ


FRAMBUAZLI BROWNİE PASTA TARİFİ

Malzemeler :
125 gr. tereyağı

Krem patisserie malzemesi:
250 gr. süt, 
130 gr. şeker,
1 adet yumurta ,
40 gr. un
24 gr. tereyağı,
Az vanilya
125 gr. pudra şekeri
250 gr. un
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı krema
2 kahve kaşığı kabartma tozu
150 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
150 gr. kıyılmış ceviz

Tarif :
Bir kapta tereyağı ve şeker krem haline getirilir
Yumurta sarıları birer birer eklenir, mikserde iyice karıştırılır ve erimiş çikolata eklenir
Diğer bir kapta yumurta beyazı çırpılır, köpük haline gelince yumurta sarılı karışımla beraber hafif karıştırılır
Diğer malzemelerle beraber düzgünce karıştırılır ve en son ceviz ilave edilir
Yağlanmış derin bir tepsiye veya kalıba dökülür
180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir, soğuduktan sonra browni kekin üzerine frambuaz ilave edilmiş krem patisserie eklenir ve üzerine diğer browni kek konulur
En son jöle sürülerek servis edilir


Krem patisserie yapılışı:
Süt bir kapta kaynatılır, diğer bir kapta şeker, yumurta ve az süt karışımı parmak sıcaklığına dayanacak şekilde ısıtılır
Kaynayan süte azar azar ilave edilerek 2 dakika pişirilir
Tereyağı ilave edilir, soğutulur ve bir kapta 5-6 dakika çırpılarak karıştırılır
Not: Frambuazlar ve çilekler taze olursa daha güzel olur
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri