KAHVE VE ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


KAHVE VE ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
5 yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Islatmak için :
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı granül kahve
2 tatlı kaşığı toz şeker


Ara dolgusu için :
1 poşet kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için :
100 gr bitter çikolata
100 ml krema
100 gr frenk üzümü


Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtaları derin bir kaba alıp mikser ile yaklaşık 7-8 dakika çırpın. Şekerler tamamen eridikten sonra elediğiniz kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Yağladığınız 22-24 cm’lik kek kalıbına malzemeyi aktarın. Önceden ısıtılmamış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. 1 su bardağı süte granül kahve ve şekeri ekleyip karıştırın. Soğuyan eki enlemesine ikiye kesin. İlk katını kahve ile ıslatın. İkinci katını da kahve ile ıslatın. Krema için toz krem şantiyi ve sütü mikser yardımıyla çırpın. Islattığınız kekin birinci katına sürün. İkinci katı üzerine yerleştirin. 100 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp üzerine kırdığınız bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Pastanın üzerine döküp her tarafına yayın. Frenk üzümü ile süsleyin. Buzdolabında 4-5 saat veya 1 gece bekletip servis yapın.
Kahveli ve çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri