GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA TARİFİ
GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
1 su b. yoğurt
1 su b. sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı k. tuzalabildiği kadar un
Mantolamak için:
galeta unu
iç harcı için:
300 gr. kıyma
3 soğan
1 tutam maydanoz
mısır yağı
tuz
karabiber
Tarif :
Soğanı yemeklik kesin.
Tavaya sıvıyağı alın üzerine soğanı ve kıymayı alıp birlikte soteleyin.
Soğuduktan sonra maydanozo ekleyin.
Karıştırma kabına 1 su bardağı svıyağı alın.
Üzerine yoğurt,yumurtayı ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.
Üzerine tuz ve 11 çorba kaşığı tepeleme un ekleyip
bir hamur elde edin.
Hamuru çay bardağı büyüklüğünde elinizle açın.
İçine kıymalı iç harçtan koyun ve uçlarından kapatın.
Daha sonra galeta ununa batırın ve fırın tepsdisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin.
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder