SÜRPRİZ KURABİYE TARİFİ
SÜRPRİZ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
200 gr yumuşak tereyağ
1 su bardağı pudra şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un(2 su bardağı kadar)
Üzeri için;
Çekilmiş antep fıstığı veya fındık
Yapılışı :
Yoğurma kabına unun yarıdan fazlasını, nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu ve tereyağını koyup, kumlu bir doku oluşuncaya kadar karıştırın. Yumurtanın akı ve sarısını ayırın (akı üzeri için gerekli) Yumurtanın sarısını ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Hamur cıvık olursa biraz daha un ekleyin ve pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun ikiye bölün. Yarısına kakao ekleyip, yoğurun. Kakaolu hamurdan küçük bir parça alıp yuvarlayın. Beyaz hamurdan da aynı büyüklükte bir parça alıp avucunuzda incelterek açın. (hamurun yumuşak olması bu aşamada çok işe yarıyor) Ortasına kakaolu topu koyup dikkatlice kapatın. Önce çırpılmış yumurta akına sonra çekilmiş fındık yada antep fıstığına bulayın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip önce 175 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Daha sonra dereceyi 150 ye düşürüp 15 dakika daha fırında tutun
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder