MEYVELİ HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ
MEYVELİ HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 katlı pasta keki
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 şeftali
1 paket fildişi çikolata
1 kase hindistan cevizi
Üzeri İçin :
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Sütü tencereye alın, şekeri içine döküp karıştırarak pişirin.Yumurta sarılarını bir kaba alın ve karıştırın üzerine un,nişasta ve vanilyayı dökün, üzerine biraz süt ya da su koyarak eritin.Bu karışımı sütün olduğu tencereye ekleyerek karıştırarak pişirmeye devam edin.Kremayı ocaktan alıp ılımaya bırakın. Şeftalileri küp küp doğrayın, pasta kekini su veya meyve suyu ile ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın ve doğradığınız şeftalilerin yarısını koyun. Pastanın ikinci katını koyup hafif bastırın. Kremanın ve şeftalinin kalanını aynı şekilde uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecilik fırına verin, üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kek biraz soğuduktan sonra soğuk şantiyi etrafına yayarak pastayı kapatın. Üzerine hindistan cevizi serpin. Fildişi çikolatayı redeleyip üzerine serpin.Üzerini farklı meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder