KATMER POĞAÇA TARİFİ
KATMER POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER :
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
20 gr yaş maya veya 2 yemek kaşığı kurumaya
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
ARASINA:
75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
YAPILIŞI:
Mayayı çok az ılık suyla eritin. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın.
En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarıp. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder