AFYON SARMASI TARİFİ
AFYON SARMASI TARİFİ
MALZEMELER:
•1 lt.süt
•1 su bardağı un
•1,5 su bardağı toz şeker
•1 paket vanilya
•1 çorba kaşığı margarin
Diğer Malzemeler:
•1,5 su bardağı hindistan cevizi
•1 poşet krem şanti
•1 su bardağı süt
Süslemek İçin:
•İri çekilmiş ceviz
•Bütün badem ve Antep fıstığı
YAPILIŞI:
Bir tencerede un ve şekeri karıştırıp sütü yavaş yavaş ekleyelim.Tencereyi ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatalım.Kaynayınca altını kapatıp içine vanilya ve margarini ekleyip 15 dakika mikserleyelim.Dikdörtgen büyük bir borcama hindistan cevizini borcam hiç gözükmeyecek şekilde yayalım.Üstüne muhallebiyi döküp üstünü düzleştirelim.Bir kasede sütü ve krem şantiyi çırpalım.İyice soğumuş muhallebinin üstüne krem şantiyi yayıp 3,4 saat dolapta bekletelim, çıkarınca üzerine ceviz serpip 3 parmak kalınlığında şeritlere keselim.Her bir şeridi de 3 parçaya bölelim,aralarına iri çekilmiş ceviz serperek karenin birini diğerinin üstüne ters çevirerek kapatalım sonrada bütün bademle süsleyelim.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder