PEMBE YALAN PASTASI TARİFİ
PEMBE YALAN PASTASI TARİFİ
Pastası için Malzemeler :
1,5 su bardağı kuru fasülye,
1 çay bardağı kuru üzüm,
1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı,
100 gr iri kıyılmış çikolata,
100 gr tuzsuz tereyağ,
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı,
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz,
1,5 paket pötibör bisküvi,
½ su bardağı toz şeker.
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz gıda boyası (tüm aktarlarda var)
Sosu için Malzemeler :
1 paket Dr.Oetker çikolata sos,
2,5 su bardağı süt,
Süslemek için Malzemeler :
Hindistan cevizi,
Dilediğiniz meyvelerden
Yapılışı :
Kuru fasülyeyi düdüklü tencerede iyice haşlayın.
Suyunu süzün.
Rondodan yada el blendırından geçirerek püre haline getirin.
Margarini eriterek fasülyeye şekerle birlikte ekleyin ve karıştırın.
Bisküvileri çok minik parçalara ufalayarak diğer tüm malzemelerle fasülye karışımına ilave edin ve bir kaşık yardımıyla iyice karışımı biribirine yedirin.
Üzerini streç film ile kapatıp birkaç saat dolapta bekletin.
Bu arada çikolata sosu hazırlayın.
Dilediğiniz bir kalıba streç film serin.
Çikolata sosu tamamen içine yayın ve soğumasını bekleyin.
Daha sonra fasülyeli harcı çikolata sosun üzeri kapanacak şekilde ilave edin.
Streç filmle üzerini kapatın.
Çikolata sos dodana kakar dolapta bekletin
Servis yapmadan birkaç dk. önce dolapta çıkartın ve bir servis tabağına ters çeririn.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder