DİLBER DUDAĞI TARİFİ
DİLBER DUDAĞI TARİFİ
Malzemeler:
2 tane, yumurta
yarım su bardağı, sıvı yağ
1 çau fincanı, süt
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 çay fincanı, baklavalık un, elenmiş
200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
1 paket tereyağı
1 yumurtanın akı
Şerbeti için:
5 çay fincanı, toz şeker
4 çay fincanı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
250gr nişasta; açmak için
Tarifimiz ;
Karıştırma kabına, unu alalım ortasını havuz gibi açalım, yumurtayı kıralım sonra sırası ile sütü, sıvıyağı, tuz ve sirkeyi ilave edelim, yoguralım kıvama gelen, hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparalım bir kapa alalım üzerini örtelim yarım saat dinlendirelim. Süre sonunda, nişasta serptiğimiz hamur açma tahtasına alalım bezeleri. üzerlerine nişasta serperek hepsini, servis tabağı büyükküğünde açalım. Üzerlerine nişasta serperek üst üstte koyalım(açtığımız bezeleri iki gruba ayıralım) ve mümkün olduğunca büyük bir yufka açmaya çalışalım.Açtığımız yufkadan bardak yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Kestiğimiz yuvarlakların içine yumurta akı ile karıştırılmış ceviz alalım ve kapatalım. Diger grubuda aynı işlemleri uygulayalım, yağlanmış tepsiye dizelim. Tereyağını eritelim(kaynama derecesine getirelim) kaşık kaşık tatlıların üzerine dökelim. 170 derecelik ısıda kızarana kadar pişirelim.
Bu arada, şerbetini hazırlayalım, bunun için tencereye şekeri ve suyu alalım karıştırarak kaynatalım. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ilave edelim. Ocaktan aldıktan sonra ılınmasını sağlayalım.
Pişen tatlımızıda ılınınca, ılık şerbetini verelim, tatlının şerbeti çekmesini bekleyelim. Şerbeti çekince, servise sunabiliriz.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder