İRMİKLİ TATLI TARİFİ
İRMİKLİ TATLI TARİFİ
Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 kutu krema
2 paket kabartma tozu
6 adet baklavalık yufka
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Derin bir kap içerisinde yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sıvıyağ, irmik, krema ve kabartma tozlarınıda ilave edip akışkan bir hamur elde edin.
Diktörgen bir borcamı yağlayın ve bir adet baklava yufkasını yayın, üzerine hazırladığınız hamurdan dökün.
Aynı işlemi diğer yufkalar içinde yapın ve 200 C fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Tatlını hamuru pişerken şerbetini kaynatın ve ılımaya bırakın.
Ilıyan tatlı hamuruna ılıttığınız şerbeti dökün ve soğuyunca kaymak ile servis edin.
Etiketler:
irmikli Tatlı Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder